b

Uskoro! .upset/8082 – Passing The Torch Split EP (Geenger Records)

j

by Đorđe Miladinović

}

04.05.2021

.upset/8082 - Passing The Torch Split EP - Geenger Records

.upset/8082 – Passing The Torch Split EP – Geenger Records

Zagrebačka nezavisna etiketa Geenger Records je početkom godine najavila pregršt novih izdanja. Pre nešto manje od nedelju dana na društvenim mrežama se pojavila i objava o novom materijalu benda .upset. .upset su već naširoko etabliran hardcore punk bend koji je poznat poštovaocima underground muzičke scene. Bend je ostao veran svojoj matičnoj etiketi objavivši tri dugosvirajuća albuma od 2014. godine, pa do danas. Njihovom poslednjem albumu Tied to Our Screens pristiže egalan naslednik u vidu dve nove kompozicije koje će deliti split EP sa austrijskim bendom 8082. Imajući u vidu činjenicu da je Tied to Our Screens pokupio pozitivne kritike kako medija, tako i publike, od novih pesama možemo očekivati napredak kojem ovaj zabočki bend kontinuirano teži.

 

.upset

.upset

 

Drugi deo materijala čine dve kompozicije jednako kvalitetnih 8082. Muzički izraz ovog nadasve interesantnog benda neodoljivo podseća na njujoršku scenu sa početka devedesetih godina, začinjenu modernim zvukom za koji je zaslužan izvanredno urađen produkcijski posao. 8082 stilski podsećaju na svoje saborce .upset, ali svojom dinamikom više streme težem, punijem, metaliziranom zvuku. Slobodno se može reći da oba benda donose dosta svežine na evropsku hardcore punk scenu koja je u proteklim godinama doživela zatišije zbog trenutne situacije sa pandemijom. Upravo iz tog razloga ovo izdanje nosi ime „Passing The Torch“ jer oba benda predstavljaju prave predstavnike moderne hardcore punk scene.

 

8082

8082

 

Bendovi su u periodu pre-ordera ponudili po jednu kompoziciju za besplatno preslušavanje, dok će se Passing The Torch u svom punom digitalnom izdanju pojaviti 23. aprila na svim streaming servisima.

Prijavite se na Newsletter

Povezane Objave

Falow Us

About the Author

Đorđe Miladinović

KOMENTARI

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *