Captain Kaiser – The Drovers Inn LP (Bearded Punk Records)

j

by Đorđe Miladinović

}

04.05.2021

Captain Kaiser - The Drovers Inn LP - Bearded Punk Records

Pojedine izdavačke kuće postale su poprilično plodonosne izdavanjem izdanja na gotovo nedeljnom nivou, održavajući konstantan kvalitet. Izuzetne melodične punk rock, skate punk, pop-punk ploče pojavljuju se skoro svakodnevno, a ponekad je teško ispratiti vesti o novim izdanjima usled konstantnog nagomilavanja. Naravno, ovo je više nego pozitivna stvar za underground scenu, s obzirom na situaciju sa pandemijom i njen uticaj na muzičku industriju. Bearded Punk Records jedna je od tih plodnih izdavačkih kuća koja kontinuirano evoluira, a dokazi o njihovom izuzetnom radu prisutni su gotovo svuda. Njihov katalog dokazuje moje tvrdnje. The Drovers Inn grupe Captain Kaiser je jedno od njihovih najnovijih izdanja, a ovo zanimljivo izdanje je rezultat saradnje sa White Russian Records. Captain Kaiser je belgijski melodični pank rok sastav koji luta underground scenom počev od 2016. Od svog osnivanja, grupa je objavila nekoliko izdanja, poput Greatest Hits Vol. 1 EP i debitantski dugosvirajući album Dog Days On Deck, koji je takođe izdat u produkciji Bearded Punk Records.

Stoga, The Drovers Inn predstavlja njihovo drugo izdanje koje pokazuje evolutivni razvoj njihovog muzičkog izraza. Grupa je neumorno promovisala ovaj materijal serijom singlova poput Moscow Mule, Hotel Room, Rocket Science i Post Gig Depression. Pomenuti singlovi uvršteni su na sam album, koji nesumnjivo zvuči savršeno. Captain Kaiser neupitno neguje savremeni punk rock zvuk, ali tokom albuma možete naleteti i na neke druge komplementarne podžanrove punk rocka. Pored modernog pank roka, primetićete snažno prisustvo pop-punk i skate punk muzike. Grupa uliva izdašne doze neumoljive agresije u pametno raspoređene melodije bez gubitka primarnog pravca ili suštine zvuka. Možda njihove melodije podsećaju na zvuk pojedinih poznatih pank rock grupa poput Pulley, Iron Chic, RVIVR, Red City Radio, ali ovo su samo jednostavne komparacije kako biste stekli utisak o kakvom muzičkom izražaju je reč. Captain Kaiser nesumnjivo sviraju muziku koja će prijati svačijem uhu, a njihov spoj je prilično sofisticiran, svež i jedinstven.

Gitare kontinuirano uleću u niz klinčeva kroz robusne akordne progresije na jednoj i sofisticiranih melodija na drugoj strani. Pored raznih akordacija i melodičnih tema, primetićete i druge zvučne delikatese, koje istovremeno isporučuju obe gitare. Ove melodije i harmonije otkrivaju pristojnu količinu melanholije, ali Captain Kaiser se uopšte ne oslanjaju na melanholičnu estetiku. Njihove melodije naginju detaljnim, energičnim, polifonim artikulacijama, koje su nesumnjivo karakteristične za melodični pank rock zvuk. Ritam sekcija u potpunosti podržava ove manevre kroz temeljno planirane bas linije i neizmerno dinamični ritmički performans. Polu-distorzirani lead vokali dodaju još jednu dozu agresije, ali takođe teže ka melodijama kada je to najpotrebnije. Captain Kaiser blistaju tokom celog albuma, a vi ćete uživati u ovom muzičkom delu od početka do samog kraja.

Drovers Inn dolazi na roze vinilu i kompakt disku, ali ceo album je takođe dostupan na streaming servisima. Svakako posetite Bearded Punk Records i pazarite ovaj album na vinilu. Svakako posvetite malo pažnje i ostatku njihovog kataloga.

Prijavite se na e-mail bilten

Povezane objave

Miloš Stošić intervju

U julu 2022 godine smo imali čast da intervjuišemo Miloša Stošića, čuvenog muzičara iz Kragujevca, pevača grupe Deadly Mosh i mnogih drugih bendova, osobito poznatih u svetu metala. Za dodatne informacije pogledajte intervju a ispod imate i transkript istog. Intervju...

read more

Luka Milošević intervju

U junu 2022. godine gost Muzičkog studija.rs bio je Luka Milosevic , gitarista iz Čačka, sin čuvenog bubnjara Krvne grupe Ljubinka Miloševića Meha. Za dodatne informacije pogledajte intervju a ispod imate i transkript istog. Intervju vodila Marija Cvetić, snimatelj...

read more

Pratite nas

O autoru

Đorđe Miladinović

KOMENTARI

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *