Merloaded – Back From The Bed CS (Tarantula Tapes)

j

by Đorđe Miladinović

}

05.26.2021

Merloaded - Back From The Bed CS - Tarantula Tapes

Šta dobijate kada pomešate alkoholna pića, skejtbording, energični punk rock i rock’n’roll? Dobijete zabavnu, nepretencioznu, iskreno izvedenu skate punk muziku koja može poslužiti kao savršena podloga za vožnju skejta u obližnjem parku. Merloaded izbegava bilo kakvu klasifikaciju u pojednostavljene muzičke žanrove ili pojmove. Grupa je apsolutno svesna sopstvenih mogućnosti i vodi se čuvenom „odsviraćemo kako najbolje umemo“. Najbolji stvar kod njihovog zvuka je posvećenost skejt pank zvuku sa sredine osamdesetih godina. Bend istražuje prethodno pomenuti stil i uspešno izbegava postati još jedan ispolirani pop-punk bend. Nemojte me pogrešno shvatiti, s vremena na vreme volim poslušati dobar pop-pank, ali bendovi poput Merloadeda su preko potrebni sceni, jer samo nekolicina njih su sposobni da savršeno artikulišu abrazivni skate punk zvuk iz osamdesetih.

Danas ću govoriti o njihovom debitantskom kasetnom izdanju pod nazivom Back From The Bed. Ovaj materijal čini šest dinamičnih numera koje su u potpunosti izvedene na sirov, prljav i dinamičan način. Ako tražite savremeni tehnički potkovan skate punk bend, onda slobodno tražite dalje. Ovo je odgovarajuća mešavina neumoljivih hardcore punk kompozicija, ukrašenih jednostavnim, ali efektnim melodijama. Obožavam njihove pojednostavljene akordacije, suptilno distorzirane bas linije, dinamični performans ritam sekcije, ali pre svega se divim njihovim iskrenim, moćnim nastupom prepunim samopouzdanja koji će kod svakog slušaoca probuditi želju za stejdždajvom. Takođe ćete primetiti kako su pojedini melodični pank rock bendovi s kraja devedesetih uticali na ovaj nadasve simpatičan bend. Međutim, ovi melodični manevri su svedeni na minimum i tek sporadično primenjeni tokom albuma.

Bez obzira da li više volite vert ili stret skejtbording, Back From The Bed je savršen soundtrack koji će vas prisiliti da izvučete svaki skejtborderski trik sa lakoćom. Čak i namerno zaprljana produkcija nosi određenu dozu besa koja vam je ponekad preko potrebna još od ranih jutarnjih časova. Ovaj materijal je prethodno objavljen na kompakt disku, ali je remiksovan i remasterizovan za potrebe kasetnog izdanja, pa čitav snimak zvuči još prljavije nego ranije. Album je dostupan na Bandcamp stranici Tarantula Tapes.

Prijavite se na Newsletter

Povezane Objave

Miloš Stošić intervju

U julu 2022 godine smo imali čast da intervjuišemo Miloša Stošića, čuvenog muzičara iz Kragujevca, pevača grupe Deadly Mosh i mnogih drugih bendova, osobito poznatih u svetu metala. Za dodatne informacije pogledajte intervju a ispod imate i transkript istog. Intervju...

opširnije

Luka Milošević intervju

U junu 2022. godine gost Muzičkog studija.rs bio je Luka Milosevic , gitarista iz Čačka, sin čuvenog bubnjara Krvne grupe Ljubinka Miloševića Meha. Za dodatne informacije pogledajte intervju a ispod imate i transkript istog. Intervju vodila Marija Cvetić, snimatelj...

opširnije

Falow Us

About the Author

Đorđe Miladinović

KOMENTARI

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *