Merit Maker – Quarantined EP

j

by Đorđe Miladinović

}

05.26.2021

Merit Maker - Quarantined EP

Uprkos činjenici da korona virus sabotira mnoge segmente društva, stiče se utisak da su muzičari nekako uspeli da izvuku pozitivnu stvar iz čitave situacije. Nova muzička izdanja izlaze gotovo regularno, a muzička industrija radi skoro pa identično kao pre situacije sa pandemijom. Mnogi muzičari su svoje karijere upravo započeli tako što su uleteli u razne kolaboracije sa istomišljenicima koje su pronašli putem društvenih mreža. Joe Stanton je pristupio svom projektu na potpuno drugačiji način time što je sve svoje ideje i muzičko iskustvo uložio u svoj novi mini album pod imenom Quarantined. Njegov projekat Merit Maker možda postoji od 2019, ali Quarantined upravo govori o anksioznosti koju prouzrokuju pandemija i karantin. Joe je čitav materijal osmislio u svom domu u Filadelfiji, a potrudio se da uključi i par gostujućih muzičara koji su dodatno obogatili ovo izdanje.

Quarantined neodoljivo podseća na bendove koji su činili ili i dalje čine Nardcore scenu. Svakako se oseća uticaj bendova poput Rich Kids On LSD, Dr. Know, Aggression ili Ill Repute, ali se Merit Maker definitivno ne zaustavlja na tome. Pored dominantnog prisustva hardcore punk zvuka s polovine osamdesetih prošlog veka, Joe Stanton je na ovom materijalu eksperimentisao i sa žanrovima poput melodic hardcore, crossover, thrash metal i punk rock. Njegov prethodni materijal je svakako obuhvatio melodični punk rock, pop punk i emo zvuk, ali je sa novim materijalom definitivno promenio putanju na bolje. Vreme će pokazati da li će ova odluka pozitivno ili negativno uticati na slušaoce, ali Quarantined bez ikakve sumnje pokazuje određeni evolutivni pomak Merit Makera. Možda ovaj materijal ne poseduje estetiku prethodnika, ali svakako demonstrira svestranost Joe Stantona i gostujućih muzičara, koji su odradili fenomenalan posao na svojim instrumentima.

Uticaj Nardcore scene svakako čini ovo izdanje dodatno zanimljivim, pošto se moderni bendovi retko opredeljuju za ovakav zvuk. Zbog uticaja gorepomenutih bendova na muzički pravac Merit Makera, Quaratined zvuči sveže, uprkos činjenici da je u pitanju zaseban podžanr hardcore punka koji je verovatno prežvakan milion puta od polovine osamdesetih do polovine devedesetih. Ipak, ovakav materijal se ne sreće toliko često na današnjoj hardcore punk sceni i svakako će prijati fanovima bendova koji su nekada činili Nardcore scenu. Quarantined je dostupan putem Spotify i Bandcamp.

Prijavite se na Newsletter

Povezane Objave

Miloš Stošić intervju

U julu 2022 godine smo imali čast da intervjuišemo Miloša Stošića, čuvenog muzičara iz Kragujevca, pevača grupe Deadly Mosh i mnogih drugih bendova, osobito poznatih u svetu metala. Za dodatne informacije pogledajte intervju a ispod imate i transkript istog. Intervju...

opširnije

Luka Milošević intervju

U junu 2022. godine gost Muzičkog studija.rs bio je Luka Milosevic , gitarista iz Čačka, sin čuvenog bubnjara Krvne grupe Ljubinka Miloševića Meha. Za dodatne informacije pogledajte intervju a ispod imate i transkript istog. Intervju vodila Marija Cvetić, snimatelj...

opširnije

Falow Us

About the Author

Đorđe Miladinović

KOMENTARI

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *