Mad Mulligans – Who Are The Mad Mulligans? (Rotten Bastard Records / Dammit Records)

j

by Đorđe Miladinović

}

05.26.2021

Mad Mulligans - Who Are The Mad Mulligans? - Rotten Bastard Records / Dammit Records

Ko su Mad Mulligans? Mit, legenda ili možda ipak heroji radničke klase koji su godinama prisutni na lokalnuj njujorškoj streetpunk sceni? Reč je o novonastalom Oi! bendu iz Njujorka. Njihov debi album sadrži sedam klasičnih streetpunk numera koje će vam se veoma dopasti ako ste fan tradicionalnog streetpunk / Oi! zvuka. Možda su Mad Mulligans relativno nova grupa koja je formirana tokom 2020. godine, ali muzičari koji čine ovaj bend su poznata lica sa njujorške scene. Bend čine iskusni muzičari koji su ranije ili još uvek nastupaju sa grupama popu The Krays, Bastard Clan, Drunken Rampage, American Eagle, Skism, Model Citizen NYC, Darkside NYC, a na samom albumu gostuju i muzičari iz Mephiskapheles, Dead Crew, Faction Zero, and Threats.

Who Are The Mad Mulligans je tako šarenolik album, uglavnom zbog činjenice da su u ovaj materijal uključuni razni elementi, stilovi, smernice i artikulacije. Ipak, ovaj album najviše podseča na britansku Oi! scenu sa kraja sedamdesetih. Njihova muzika podseća na nešto što bi Sham 69, Blitz, Cock Sparrer, The Business, The Gonads, The Clash, Angelic Upstarts eventualno snimili tokom karijere, ali Mad Mulligans ipak čuvaju još par kečeva u rukavu. Pored klasičnog britanskog streetpunk / Oi! / punk rock zvuka, naletećete i na nekoliko kompozicija koje podsećaju ba bendove sa njujorske hardcore punk scene osamdesetih godina. Neke numere vode čak i dublje u tematiku, pa ćete možda primetiti neke akordacije koje bi i čuveni Bouncing Souls iskoristili u svojim refrenima. Mad Mulligans ipak ostaju verni korenima, pa streetpunk / Oi! zvuk dominira tokom čitavog albuma.

Grupa se oslanja isključivo na prepoznatljive četvoroakordne progresije, old school rock’n’roll teme, klasične punk rock manevre i druge zvučne delikatese isporučene putem gitara. Ono što im najviše daje tu tradicionalnu Oi! notu su aranžmani i produkcija. Skoro je zapanjujuće kako ovi naočigled mali, ali ipak značajni detalji unapređuju celokupan dojam. Solidan bubnjarski performans čini ovu ploču još dinamičnijom i interesantnijom za slušanje. Sve je lepo upakovano u zanimljiv set pesama, a ovaj materijal nesumnjivo zaslužuje vašu pažnju ako ste fan streetpunk / Oi! zvuka. Who Are The Mad Mulligans dolazi na kompakt disku, ali je album dostupan i na streaming servisima kao što su Spotify i Bandcamp. CD je nabavljiv putem Rotten Bastard Records ili Dammit Records.

Prijavite se na e-mail bilten

Povezane objave

Miloš Stošić intervju

U julu 2022 godine smo imali čast da intervjuišemo Miloša Stošića, čuvenog muzičara iz Kragujevca, pevača grupe Deadly Mosh i mnogih drugih bendova, osobito poznatih u svetu metala. Za dodatne informacije pogledajte intervju a ispod imate i transkript istog. Intervju...

read more

Luka Milošević intervju

U junu 2022. godine gost Muzičkog studija.rs bio je Luka Milosevic , gitarista iz Čačka, sin čuvenog bubnjara Krvne grupe Ljubinka Miloševića Meha. Za dodatne informacije pogledajte intervju a ispod imate i transkript istog. Intervju vodila Marija Cvetić, snimatelj...

read more

Pratite nas

O autoru

Đorđe Miladinović

KOMENTARI

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *