Maines – Spring EP

j

by Đorđe Miladinović

}

05.26.2021

Maines - Spring EP

Maines svakako nisu još jedan u moru post-pank bendova koji repetativno eksploatišu melanholičnu estetiku. Umesto toga, ovaj britanski bend eksperimentiše sa više žanrova kako bi ilustrovao prilično karakteristične zvučne ilustracije, složenije od onih koje su prisutne u muzici regularnih post-punk bendova. Ova eksperimentisanja sa žanrovima pružaju više prostora za razne manevre, akrobacije i druge zvučne delikatese. Međutim, više sastojaka takođe ostavlja više prostora za greške, ali Maines su posvetili pažnju i tom aspektu njihovog novog izdanja. Od svog osnivanja, pa do danas, grupa je objavila svega par mini albuma, poput Frequency i Spring. Danas ću pisati o Spring EP, njihovom najnovijem materijalu koji je izdan od strane samog benda.

Spring EP sadrži šest detaljnih kompozicija, nadahnutih melanholičnom post-pank estetikom. Možda Maines predano prate post-pank estetiku, ali njihova muzika usput emituje nekoliko komplementarnih žanrova, kao što su noise rock, grunge, post-hardcore, post-rock, punk rock, shoegaze i indie. Ovi sastojci se temeljno primenjuju u zavisnosti od trenutnog smera i raspoloženja grupe, ali ceo materijal odjekuje u harmoniji. Naletećete na impresivne noise rock manevre, tehnički zahtevne post-hardcore deonice, abrazivne grunge rifove, punk rock dinamiku i mirne indie momente. Uprkos tome, njihova muzika i dalje emituje prepoznatljivu melanholiju, uglavnom zbog ehoičnih arpeđa i detaljnih gitarskih tema. Maines kontinuirano balansiraju između težine noise rocka i depresije post-punka, ali ova dva elementa su savršena kombinacija koja je fenomenalno poslužila svrsi. Preostali sastojci neprekidno levitiraju između ova dva ključna elemena, ali bend svakom pravcu posvećuje skoro pa jednaku pažnju.

Spring EP donosi najbolje elemente underground muzike, temeljno ukoponovane u harmoničnu celinu. Međutim, nikada ne dozvolite da vas te melanholične teme zavaraju jer se Maines za nekoliko sekundi pretvaraju u besnu zver koja svojom energijom ruši sve pred sobom. Spring EP nosi šest odličnih numera koji će odgovarati svima koji traže nešto novo na underground sceni. Spring EP je dostupan na Bandcamp stranici benda.

Prijavite se na e-mail bilten

Povezane objave

Miloš Stošić intervju

U julu 2022 godine smo imali čast da intervjuišemo Miloša Stošića, čuvenog muzičara iz Kragujevca, pevača grupe Deadly Mosh i mnogih drugih bendova, osobito poznatih u svetu metala. Za dodatne informacije pogledajte intervju a ispod imate i transkript istog. Intervju...

read more

Luka Milošević intervju

U junu 2022. godine gost Muzičkog studija.rs bio je Luka Milosevic , gitarista iz Čačka, sin čuvenog bubnjara Krvne grupe Ljubinka Miloševića Meha. Za dodatne informacije pogledajte intervju a ispod imate i transkript istog. Intervju vodila Marija Cvetić, snimatelj...

read more

Pratite nas

O autoru

Đorđe Miladinović

KOMENTARI

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *