b

l’after life: Gordan Muratović najavio solističku karijeru projektom Coco Mosquito

j

by Đorđe Miladinović

}

04.06.2021

Coco Mosquito

Coco Mosquito

Muzička karijera Gordana Muratovića je u najmanju ruku šarenolika, a svoje umeće dokazao je kroz pregršt muzičkih reinkarnacija. Nakon nezvaničnog prestanka rada velikana pop-rock scene Jinx, karijera Gordana Muratovića doživela je neočekivan obrt, pa se dotični oprobao u producentsko / kompozitorsko / snimateljskoj profesiji i svojim umećem uspeo je izgraditi uspešnu karijeru. Muratović je godinama pisao, komponovao, snimao i producirao muzičku podlogu za razna pozorišna/filmska/serijska ostvarenja, a pomagao je i vrsnim umetnicima poput Psihomodo Popa, Gibonni-ja, Natali Dizdar, Davora Ercega i Mayales. Ipak, radom na ostvarenjima drugih umetnika i raznim projektima, Gordan Muratović je na neki način zapostavio sopstveno stvaralaštvo, ali čvrsto rešen da nešto preduzme povodom toga, vraća se solo projektom Coco Mosquito.

Coco Mosquto - l'after life

Coco Mosquto – l’after life

Coco Mosquito je nadasve zanimljiv projekat koji prikazuje svu genijalnost Gordana Muratovića, a njegovo kompozitorsko /producentsko / snimateljsko iskustvo plasira na prvo mesto. Gordan je pod okriljem ovog projekta pripremio album l’after life, koji čini kolekciju od sedam nesvakidašnjih kompozicija koje je teško žanrovski definisati, ali svakako prijaju uhu zbog svoje pitkosti i energije. Coco Mosquto kroz l’after life šeta izmedju neo-soula, modernog funka, smooth jazza, synth-wavea, ali pored svih pomentutih žanrova eksperimentiše sa još dosta elemenata koji čine ovo izdanje još zanimljivijim za slušanje. Moglo bi se reči da l’after life sadrži određene kvalitete soundtracka za akciona/detektivska ostvarenja karakterističnih za sedamdesete godine prošlog veka, ali Coco Mosquito donosi i neka moderna rešenja koji žanrovski prevazilaze te okvire.

l’after life ja dostupan u vinilnom i kompakt disk formatu putem PDV Records, nezavisne izdavačke etikete iz Zagreba. Svim ljubiteljima digitalnog album je dostupan na streaming servisima poput Spotify, Bandcamp, Apple Music, Deezer Tidal…..

Prijavite se na e-mail bilten

Povezane objave

Četvrti ranč fest u Volujcu

I ove godine 5. i 6. jula će se održati po četvrti put tradicionalni Ranč fest Volujac u Užicu. Nastao iz entuzijazma lokalnih muzičara i vlasnika Ranča, Milovana Pavlovića, kao ideja da se pobegne iz gradske vreve, betona i da se prave rok, metal i hard kor koncerti,...

read more

BRAT slavi 10. Rođendan

Užički hardcore punk bend BRAT u subotu 10. februara slavi 10 godina postojanja i ujedno promoviše drugi album "Dvojka" koji je izašao početkom januara.   BRAT postoji 10 godina. Iza sebe imaju dva izdanja , hvaljeni " Imamo li Problem", objavljen 2018. i sveže izdati...

read more

Pratite nas

O autoru

Đorđe Miladinović

KOMENTARI

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *