Trigger Cut – Rogo CD

j

by Đorđe Miladinović

}

05.19.2021

Trigger Cut - Rogo CD

Bilo bi pomalo naivno pričati o savremenoj noise rock sceni, a ne spomenuti Trigger Cut. Ovaj nemački trio već godinama isporučuje vrhunske numere zahvaljujući Ralphu Schaarschmidtu, veteranu noise rock scene, koji je ranije svirao u Buzz Rodeu. Nakon njegovog odlaska iz Buzz Rodea, Schaarschmidt je odlučio da okupi muzičare/istomišljenike i oformi Trigger Cut. Rezultat ovih eksperimenata može se čuti na Buster, njihovom debitantskom vinilu. Rogo je predstavljen kao logičan nastavak svog prethodnika, ali čini se da su Trigger Cut podigli ulog ovim albumom. Od ovog Nemačkog tria svakako možete očekivati samo vrhunsku ploču.

Rogo sadrži deset novih kompozicija, koje obuhvataju žanrove kao što su noise rock, post-punk, proto-grunge, grunge i post-hardcore. Schaarschmidt je veliki fan Gang Of Four, pa se vrlo jasno mogu čuti slični manevri poput onih na već legendarnoj ploči Entertainment, gorepomenutog benda. Na momente mogu se osetiti i uticaji At The Drive-In, ali bend pokušava ostati u noise rock vodama. Grupa kombinuje sirovost, prljavštinu, bes i dinamiku kao in prethodnom albumu. Trigger Cut u potpunosti kontrolišu sve ove elemente koja se nad slušaocem nadvijaju kao kolosalni sloj harmonične buke. Gotovo je zapanjujuće kako ovi momci izvlače veoma impresivne trikove iz rukava baš u onim momentima kada mislite da se kompozicija bliži kraju.

Njihove polu distorzirane akordacije, bučni rifovi, i haotične gitarske teme prijaju ušima čak i u momentima kada grupa nastoji proizvoditi čistu kakofoniju. Bas gitara sadrži gotovo jednake doze fuzz distorzije poput gitara, pa samim tim bas linije još više doprinose sirovosti ambijenta. Bubnjar drži oba instrumenta pod kontrolom isporučujući fenomenalne ritmičke sekvence, razne manevre i akcentuacije. Trigger Cut su posvetili puno pažnje svim detaljima, koji nesumnjivo podižu slušateljsko iskustvo na viši nivo.

Rogo dolazi na kompakt disku smeštenom u prelepoj digipack ambalaži. Trigger Cut su se svojski potrudili da vizuelni identitet grupe još više doprinese celokupnom dojmu ovog albuma. Bend striktno prati pravila DIY etike. Stoga je Rogo dostupan direktno na njihovoj Bandcamp stranici.

Prijavite se na Newsletter

Povezane Objave

Rage Against the Machine nova turneja

Rage Against the Machine su započeli "Public Service Announcement" turneju nastupom u East Troy, WI , napravivši tako prvi performans posle više od decenije Bend je, takoreći, "pocepao" svirajući listu od 16 pesama, među kojima su i klasici: "Bulls on Parade," "Sleep...

opširnije

Maines – Spring EP

Maines svakako nisu još jedan u moru post-pank bendova koji repetativno eksploatišu melanholičnu estetiku. Umesto toga, ovaj britanski bend eksperimentiše sa više žanrova kako bi ilustrovao prilično karakteristične zvučne ilustracije, složenije od onih koje su...

opširnije

Falow Us

About the Author

Đorđe Miladinović

KOMENTARI

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *