Rage Against the Machine nova turneja

j

by Danko Popović

}

07.12.2022

Rage Against the Machine

su započeli „Public Service Announcement“ turneju nastupom u East Troy, WI , napravivši tako prvi performans posle više od decenije

Bend je, takoreći, „pocepao“ svirajući listu od 16 pesama, među kojima su i klasici: „Bulls on Parade,“ „Sleep Now in the Fire,“ „Guerrilla Radio“ i „Killing in the Name“, uključujući i obradu od Bruce Springsteen-a: „The Ghost of Tom Joad,“ zajedno sa pesmama koje nisu svirane na nastupima od 2008.god: („Tire Me,“ „Without a Face“ i „War Within a Breath“).

Prema Rolling Stone magazinu, bend se nije obraćao publici za vreme nastupa, ali je zato bilo napeto na ekranima iza njih — prikazivan je zapaljen auto policije iz El Paso-a npr, fotografije izbeglica u čamcu, a u jednom trenutku i veliki natpis: „Abort the Supreme Court“.

Poslednji nastup grupe Rage Against the Machine bio je 30. jula 2011. u Los Angeles Memorial Coliseum.
Od 2016. to 2019., tri četvrtine benda— gitarista Tom Morello, basista Tim Commerford i bubnjar Brad Wilk — formirali su Prophets of Rage sa reperima Chuck D – jem iz Public Enemy i B-Real iz Cypress Hlil-a.

U međuvremenu, pevač – Zack de la Rocha, jedini član Rage Against the Machine koji nije učestvovao u Prophets of Rage, sporadično je učestvovao u pesmama drugih autora, kao što je hip-hop duo Run the Jewels, koji baš otvaraju kao predgrupa novu turneju grupe.

Rage Against the Machine su planirali da Public Service Announcement turneju započnu 2020., ali zbog poznatih prepreka poslednje 2 godine je sve to odloženo. Prvi deo turneje koja ce uključivati USA i Evropu, je planirana za septembar. Drugi deo, koji ce biti isključivo rezervisan za mesta u US, počeće u martu 2023.god.

Prijavite se na Newsletter

Povezane Objave

Falow Us

About the Author

Danko Popović

muzičar, autor i gitarista benda Ružičasti slonovi iz Čačka

KOMENTARI

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *