45 Adapters – Now Or Never 12″ EP (Pirates Press Records)

j

by Đorđe Miladinović

}

05.26.2021

45 Adapters - Now Or Never 12" EP - Pirates Press Records

Veoma je teško preneti retro atmosferu streetpunk zvuka sa kraja sedamdesetih godina. Mnogi faktori su uticali na zvuk pionira streetpunk/Oi! scene, pa samim tim i njihovi albumi nose specifičnu atmosferu koju je teško reprodukovati. Ipak, ponekad se provuku pojedina izdanja određenih bendova koji čak nisu ni svesni kako su uspeli da dosledno prenesu duh Oi! scene sedamdesetih. 45 Adapters su upravo jedan od tih bendova koji su svojim novom 12″ gramofonskom pločom barem približno uspeli da isprate ono što mnogi fanovi zovu “zlatnim godinama Oi! scene”. Now Or Never je mini album koji pored fenomenalnog zvuka ima i veoma dopadljiv izgled. Pirates Press Records su se potrudili da pored zvuka, ova ploča zablista u najboljem ruhu.

Ovaj mini album čini šest kompozicija presovanih na A strani gramofonske ploče dok se na drugoj strani nalazi UV odštampana ilustracija urađena u tradicionalnom tattoo maniru. Ovakav proizvod će svakako biti poslastica ne samo za fanove streetpunk zvuka, već za sve ljubitelje ilustrovanih vinila. Pritom, Pirates Press Records su UV štampom izbegli sve moguće mane koje prate color vinil, pa je i sam zvuk tokom reprodukcije ploče praktično savršen. Pored dominantnog prisustva klasičnog britanskog punk rocka sa kraja sedamdesetih godina prošlog veka, 45 Adapters neguju i ljubav prema rock’n’roll zvuku pedesetih koji je inicijalno bio inspiracija mnogim pionirima punk rock scene. Pored čvrstih rifova, kristalno jasnih bas deonica i stabilne ritmike, mogu se prepoznati gorepomenuti elementi rock’n’roll-a. Ipak, 45 Adapters su prepoznatljivi po tome što daju primat punk rock zvuku, pa su ovi izleti u rock’n’roll vode minimalni, ali dovoljno primetni.

Now Or Never će se svakako dopasti fanovima bendova kao što su Cock Sparrer, Sham 69, The Gonads, Cockney Rejects i mnogih drugih koji su zaslužni za popularizaciju ovog podžanra punk rocka. Pored ploče, Now Or Never je dostupan i na streaming servisima. Ako se ipak odlučite za gramofonsku ploču, možete je poručiti putem Pirates Press Records.

Prijavite se na e-mail bilten

Povezane objave

Miloš Stošić intervju

U julu 2022 godine smo imali čast da intervjuišemo Miloša Stošića, čuvenog muzičara iz Kragujevca, pevača grupe Deadly Mosh i mnogih drugih bendova, osobito poznatih u svetu metala. Za dodatne informacije pogledajte intervju a ispod imate i transkript istog. Intervju...

read more

Luka Milošević intervju

U junu 2022. godine gost Muzičkog studija.rs bio je Luka Milosevic , gitarista iz Čačka, sin čuvenog bubnjara Krvne grupe Ljubinka Miloševića Meha. Za dodatne informacije pogledajte intervju a ispod imate i transkript istog. Intervju vodila Marija Cvetić, snimatelj...

read more

Pratite nas

O autoru

Đorđe Miladinović

KOMENTARI

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *