Bracket – Requiem LP (Bearded Punk Records)

j

by Đorđe Miladinović

}

05.26.2021

Bracket - Requiem LP - Bearded Punk Records

Teško je pričati o pop-punk sceni, a nekako zaobići bend poput Bracket. Ova kalifornijska muzička institucija praši fenomenalan pop punk koji se retko može čuti kod ostalih bendova koji gaje simpatije prema istom muzičkom pravcu. Bracket su svoj zvuk gradili lagano, a izdavači su im baš zbog toga bili priklonjeni još od samih početaka 1992. godine. Bez obzira da li ste izabrali albume izdate za Caroline Records, Fat Wreck Chords, Takeover Records, High Output Records, ili Head2Wall Records, Bracket će vas oduševiti svojim nesvakidašnjim spojem dream pop i punk rock muzike. Bend je do sada izdao pregršt izdanja i doživeo mnoga reizdanja na različitim izdavačkim kućama koje upravo vode neki od najvećih fanova ovog benda. Bjorn Blomme je jedan od mnogih koji je odlučio da reizda određene naslove Bracket-a na svojoj etiketi Bearded Punk Records. Ova belgijska etiketa je poznata po bendovima sličnog senzibiliteta, pa su se ova reizdanja nametnula kao svojevrsan logični potez. Danas ću govoriti o Requiem, šestom albumu koji su Bracket izdali već daleke 2006 godine, a Bearded Punk Records reizdali u martu 2021.

Requiem predstavlja veoma važan materijal jer čini presek karijere benda. Album je sastavljen od sedamnaest verzija pesme Warren Song, a svaka verzija se pronašla na prethodnim albumima i singlovima ovog kalifornijskog benda. Samim tim čini opširnu kolekciju koja dosledno predstavlja početke i evolutivni proces benda koji je jednako briljirao od starta pa sve do potpunog sazrevanja. Svaka verzije se razlikuje od prethodne, a pored klasičnih melodičnih punk rock numera mogu se pronaći i nežne dream pop balade, akustični performansi ili kratki skečevi benda. Sve pesme su ponovo nasnimljene u improvizovanom studiju koji su sami sagradili članovi benda, a koji je kasnije postao polu-profesionalni studio za snimanje gde bend i dan danas snima svoje albume. Suština benda Bracket je da se nikada nisu trudili da dostignu kvalitet svojih savremenika, ali su uvek bili za jedan korak ispred svih zato što su uvek zvučali drugačije. Bend se nikada nije etiketirao, niti pripadao određenim slojevima punk rock zajednice koji danas čine creme de la creme scene. Bracket će oduvek biti bend koji ostaje veran korenima i fanovima, a bend takav stav pokazuje na jedan nonšalantan, indirektan način.

Bearded Punk Records su se svojski potrudili da Requiem reizdaju u ruhu kakvo mu dolikuje. Čitavo pakovanje je identično poput originalnog izdanja iz 2006. godine, a izdavač se potrudio da čak i unutrašnji omot sadrži sve detalje koje je činio prvi press ploče. Album je dostupan putem web prodavnice Bearded Punk Records, dok se album može preslušati putem streaming servisa poput Spotify ili Bandcamp.

Prijavite se na e-mail bilten

Povezane objave

Miloš Stošić intervju

U julu 2022 godine smo imali čast da intervjuišemo Miloša Stošića, čuvenog muzičara iz Kragujevca, pevača grupe Deadly Mosh i mnogih drugih bendova, osobito poznatih u svetu metala. Za dodatne informacije pogledajte intervju a ispod imate i transkript istog. Intervju...

read more

Luka Milošević intervju

U junu 2022. godine gost Muzičkog studija.rs bio je Luka Milosevic , gitarista iz Čačka, sin čuvenog bubnjara Krvne grupe Ljubinka Miloševića Meha. Za dodatne informacije pogledajte intervju a ispod imate i transkript istog. Intervju vodila Marija Cvetić, snimatelj...

read more

Pratite nas

O autoru

Đorđe Miladinović

KOMENTARI

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *