Sidewalk Surfers – Growing Up Is A Mess CD (Barhill Records)

j

by Đorđe Miladinović

}

04.07.2021

Sidewalk Surfers - Growing Up Is A Mess CD - Barhill Records

Sidewalk Surfers – Growing Up Is A Mess CD – Barhill Records

Sidewalk Surfers su se proslavili u relativno kratkom periodu. Ova Nemačka skatepunk grupa kontinuirano evoluira isporučujuči vrhunski melodični punk rock svakim novim izdanjem. Možda njihova skromna diskografija broji samo nekoliko izdanja, ali svi snimci pršte od kvaliteta. Grupa je od svojih početaka objavila debitantski album Braindead, Not Me EP i drugi dugosvirajući materijal pod nazivom Dinner For Sinners. Nakon tri godine osmišljavanja pesama, komponovanja i snimanja, Sidewalk Surfers predstavljaju potpuno novi album koji je smisleno nazvan Growing Up Is A Mess.

Growing Up Is A Mess donosi jedanaest potpuno novih kompozicija, plus Anything Anything, obradu pesme koju je prvobitno izvela Dramarama. Ovaj materijal predstavlja prirodni razvoj grupe koja je od samog početka puno obećavala, uglavnom zbog ogromne količine zanimljivih ideja uloženih u svaku numeru. Neki stariji pank rok puristi bi rekli kako je ovo samo još jedan u moru identičnih savremenih skatepunk bandova, ali Sidewalk Surfers su nesumnjivo više od toga. Način na koji ovi momci pretaču skate punk zvuk u klasični nemački punk rock, pop-punk i old school hardcore oduševljava mnoštvo puta tokom albuma. Neki segmenti njihovih pesama čak podsećaju na melodične streetpunk melodije, koje obično izvode američki i britanski bendovi, ali to je zbog upliva instrumenata poput Hammond organa.

Sidewalk Surfers sa lakoćom levitiraju između melodija i agresije. Možda se grupa oslanja samo na dopadljive melodične teme, ali tu je i neizbežno prisustvo teških rifova. Pored moćnih gitarskih deonica, možete čuti i besne glavne vokale koji neizmerno doprinose ovoj smeši. Ipak, glavni fokus je na pomenutim melodijama i harmonijama, zamišljenim, aranžiranim i izvedenim sa puno smisla. Bas gitara vreba i ispunjava uveliko polifoni ambijent sa prelepim niskim tonovima. Međutim, ove bas linije su podjednako osetne u miksu, tako da ćete primetiti svaku artikulaciju koju isporučuje ovaj instrument. Takođe ćete primetiti izvanredne bubnjarske akrobacije isporučene kroz niz različitih ritmičkih sekvenci, akcentuacija i prelaza. Svaki segment je pametno raspoređen kako bi odgovarao kako melodičnoj, tako i žestokoj strani Sidewalk Surfersa.

Growing Up Is A Mess dolazi u vinilnom i CD formatu. Album je dostupan podsredstvom Barhill Records.

Prijavite se na e-mail bilten

Povezane objave

Miloš Stošić intervju

U julu 2022 godine smo imali čast da intervjuišemo Miloša Stošića, čuvenog muzičara iz Kragujevca, pevača grupe Deadly Mosh i mnogih drugih bendova, osobito poznatih u svetu metala. Za dodatne informacije pogledajte intervju a ispod imate i transkript istog. Intervju...

read more

Luka Milošević intervju

U junu 2022. godine gost Muzičkog studija.rs bio je Luka Milosevic , gitarista iz Čačka, sin čuvenog bubnjara Krvne grupe Ljubinka Miloševića Meha. Za dodatne informacije pogledajte intervju a ispod imate i transkript istog. Intervju vodila Marija Cvetić, snimatelj...

read more

Pratite nas

O autoru

Đorđe Miladinović

KOMENTARI

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *