Kaouenn – Mirages LP

j

by Đorđe Miladinović

}

04.07.2021

Kaouenn - Mirages LP

Kaouenn – Mirages LP

Mirages je jedan od onih albuma na koji se slučajno naleti jednom u životu. To je materijal koji pruža svežinu, jedinstvenost i zabavu istovremeno kombinujući različita estetska rešenja s ciljem da još više unapredi doživljaj slušaoca. Mirages je najnoviji album Kaouenna, alter-ega Nicole Amicija, italijanskog multiinstrumentalnog umetnika sa prebivalištem u Nici. Kaoeunn je ranije objavio niz singlova poput Les Hibouk (Remix), Reachin’ The Stars (Radio Edit), Immaterial Jungle i istoimeni debitantski album. Nicola je iskusni muzičar koji nastupa kao gitarista / saksofonista u Butcher Mind Collapse, Lebowski, Jesus Franco & The Drogas i basista Daudane i Tommi Lorente et La Cavalerie. Njegovo izuzetno muzičko iskustvo takođe je osetno i na Mirages, albumu koji će se sigurno dopasti poštovaocima nešto eksperimentalnijeg zvuka.

Mirages predstavlja drugi Kaouennov album, ukrašen raznim elementima koji nesumnjivo definišu određene muzičke pravce. Kaouenn se oslanja isključivo na cinematic ambient, world music i ehoičnu post-rock estetiku. Njegova muzika podseća na savršeni soundtrack koji bi mogao poslužiti kao savršena podloga istorijskim, dokumentarnim, epskim, dramskim i akcionim filmovima. Pored cinematic ambienta, world music, etno i post-rock zvuka, primetićete elemente krautrocka, psihodeličnog rocka, psihodelije, elektronike i eksperimentalne muzike. Na trenutke vam će vam se učiniti kako je ova sveobuhvatna kolekcija različitih žanrova preveliki zalogaj, ali Kaouenn kombinuje svaki sastojak do savršenstva.

Kaouenn je temeljno planirao sve moguće artikulacije tokom čitavog albuma. Detaljne ritmičke strukture i sekvence pružaju više nego neophodnu podršku preostalim instrumentima. Ove ritmičke strukture odišu karakterističnom kinematografskom napetošću, ali teže i ka mirnijoj ambijentalnoj strani. Pored ritmičkih segmenata primetićete i dozu atmosferičnosti obogaćene reverb efektom. Kaouenn je takođe dodao modularnu i granularnu sintezu kako bi slušaocima pružio izuzetno sonično iskustvo, pa samim tim veći deo cinematic ambienta proizilazi direktno iz klavijatura i sintova. Gitare doprinose ovoj živopisnoj mešavini kroz različite ambijentalne sekvence, akordacije, tematske delove, solaže i druga tehnikalije izvedene na gitarama. Većina ovih manevara podseća na nešto što biste čuli u složenim post-rock orkestracijama, ali Kaouenn pravazilazi standardnu post-rock estetiku. Gitare su lepo povezane sa preostalim ambijentalnim slojevima koji zajedno čine jedinstveni spoj mirnih i kataklizmičnih sekvenci.

Skoro je zapanjujuće kako Kaouenn artikuliše u određenim trenucima. Nakon prvog slušanja ne biste očekivali da je ovaj album snimio solo umetnik, uglavnom zbog vrlo profesionalnog pristupa komponovanju, aranžiranju i produkciji. Mirages vara sluh slušaoca i i predstavlja se poput filmskog soundtracka, snimljenog od strane čitavog orkestra. Nicola Amici sažima osnove epskog / drevnog / srednjeistočnog etna, stapa ga sa prepoznatljivim zvucima world musica i naposletku ga ukrašava savremenim post-rock akrobacijama. Mirage je dostupan na crnom vinilu, ukrašenim predivnim apstraktnim vizuelnim identitetom. Album je izdat zahvaljujući saradnji između Bloody Sound Fucktory, Atipeek Music i Beautiful Losers Records.

Prijavite se na Newsletter

Povezane Objave

Miloš Stošić intervju

U julu 2022 godine smo imali čast da intervjuišemo Miloša Stošića, čuvenog muzičara iz Kragujevca, pevača grupe Deadly Mosh i mnogih drugih bendova, osobito poznatih u svetu metala. Za dodatne informacije pogledajte intervju a ispod imate i transkript istog. Intervju...

opširnije

Luka Milošević intervju

U junu 2022. godine gost Muzičkog studija.rs bio je Luka Milosevic , gitarista iz Čačka, sin čuvenog bubnjara Krvne grupe Ljubinka Miloševića Meha. Za dodatne informacije pogledajte intervju a ispod imate i transkript istog. Intervju vodila Marija Cvetić, snimatelj...

opširnije

Falow Us

About the Author

Đorđe Miladinović

KOMENTARI

0 коментара

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *